Enkla tips för att hålla rent hemma

Varje gång man storstädat hemmet och sedan betraktar hur ordnat och rent allting är, tänker man “Så här borde det alltid se ut!”. Ofta gör man ett tyst löfte med sig själv om att städa och ordna oftare. Men den hektiska vardagsrytmen gör det svårt att finna både tiden och lusten att ständigt städa. Faktum är att det finns några enkla lösningar som kommer att innebära att du inte behöva gå ner på knäna och skura golven varje vecka. Istället finns det små snabba tips som man kan blanda in i vardagsrutinen så att säga. Då blir inte städningen så jobbig.

Stökigt blir stökigare

Låt ej stök ligga kvar. Kommer man till exempel hem från mataffären med en massa påsar och låter dem stå kvar i hallen blir det en stor röra. Det stöket kommer att dra till sig ännu mer stök. Stök och smuts hittar alltid varandra, vilket är bra att tänka på. Regeln att hålla är att plocka undan och lägga tillbaka allting så snabbt som möjligt. Ett annat bra tips är att skänka, sälja eller rent av slänga saker man inte använder eller behöver. Istället för att låta dem samla dam och ta onödig plats.

Fler tips!

För att hålla rent och ordnat utan större ansträngning behöver man vänja sig vid att göra små korta städningar as-you-go. Ta av sig skorna inomhus. Bädda sängen så fort man går upp. Torka bort spillror och fläckar på studs o.s.v. Ett annat tips är att hålla köket så rent som möjligt hela dagen. Gör man det känns hela hemmet rent. Det man kan göra är att rengöra efter varje användning, istället för att låta det samlas till senare. Följer man dessa enkla tips – vara ordningsam och städa as-you-go – kommer man definitivt lyckas hålla hemmet rent.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *