Att putsa fönster är ett hantverk

Precis så är det. Att putsa fönster kräver många egenskaper. Tålamod, uthållighet och precision. Vill man ha ordentligt putsade fönster måste man veta hur det ska göras. Träna på tills man får den rätta knycken. All slags hantverk kräver sina egna verktyg. För fönsterputsning behövs: Fönsterputs. Det kan vara färdigköpt i sprayflaska eller vatten med lite disksåpa. En del använder vatten blandat med vinäger. För damning, och putsning behövs en fibertrasa/tidningspapper och en fönsterskrapa. Man kan även behöva en vass stilett för att ta bort torkad smuts som sitter fast hårt på ytan.

När man behöver anlita proffs

Det kan finnas många anledningar till att anlita en fönsterputsare. Har man svåra fönster, många fönster, höga fönster eller kontorsfönster på en tredje våningen att putsa kan det vara bäst att anlita proffs. Har man verken tid, ork eller tålamod bli det också lättare att anlita ett proffs. De vet hur arbetet ska utföras på rätt sätt och har ordentliga verktyg. För till exempel fönster i våningshus används speciell utrustning så att fönsterputsaren kan hänga på utsidan av byggnaden och putsa fönstret. Det behövs professionalitet för att det ska gå rätt till.

Rena fönster, lugn själ

Fönster ska vara så rena att glaset inte märks. Det finns inget värre än att försöka njuta av en vacker solnedgång och möta fläckar och smuts som hindrar utsikten. Smutsiga fönster inte bara hindrar utsikten, den får hemmet eller kontoret att se fult och smutsigt ut. Rena fönster låter ljuset komma in ordentligt och ger ett rent intryck på rummet. Därför är fönsterputsning ett hantverk som bör uppskattas. Vill man putsa själv eller anlita proffsiga fönsterputsare ska man ändå tänka på produkterna man använder och vara miljömedveten. Fast vilket städmedel man än använder för att putsa fönstren, vill man att resultatet ska vara genomskinligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *